Aktuellt

Migreringsresan till nya plattformen för grunddata och katalog i full gång

Ett intensivt arbete pågår tillsammans med de HSA-anslutna organisationerna för att kunna migrera all HSA-information till den nya plattformen för grunddata och katalog. Engagemanget är stort trots att tidplanen är tight.

För samtliga organisationer som synkar all information i organisationsträdet har migreringsarbetet startat upp. Det pågår tester i testmiljö, men flera organisationer har också startat upp parallellsynk i produktionsmiljö och några är i det närmaste redo att migrera fullt ut.

För de organisationer som endast synkar viss information i organisationsträdet och hanterar annan information direkt i HSA (via HSA Admin) har uppstartsmöten genomförts med 12 av 20 berörda. Tester av synklösningarna påbörjas så snart respektive organisation är redo, men övergång till produktionsmiljö kommer inte att kunna göras för dessa organisationer förrän användargränssnittet för nya plattformen kompletterats med administrationsfunktionalitet.

Gällande de organisationer som enbart uppdaterar sin HSA-information direkt i HSA (via HSA Admin) har de gjort ett mycket bra arbete med att rätta sin information utifrån kontrollkörningarna i HSA Admin. Långt över hälften ligger på noll eller någon enstaka avvikelse. För dessa organisationer kommer den tekniska migreringen att göras av Inera, och enligt den nya planen kommer samtliga organisationer att lyftas över till nya plattformen samtidigt. Ett intensivt arbete med att få fram både gränssnitt, instruktioner och handledning pågår nu för att ge dessa organisationer de bästa förutsättningarna för migreringen.

För konsumenterna har förberedelsearbetet nu påbörjats med att ta kontakt med kontaktpersoner för tjänsternas HSA-anslutning för att informera om vad som kommer att förväntas av dem och hur migreringen kommer att gå till.

Aktuella artiklar

Katalogtjänst HSA

Tack vare Katalogtjänst HSA kan både invånare och personal enkelt hitta korrekta kontaktuppgifter och söka efter vård på nätet. Uppgifterna som finns i HSA används också för att ge rätt behörighet när användare loggar in i tjänster och system.

Nyheter HSA

Vill du få nyheter om Katalogtjänst HSA som e-post?

Till toppen av sidan