Aktuellt

Nytt gränssnitt ersätter HSA Admin

Från och med den 18 november kommer administration av HSA-information att göras i ett nytt användargränssnitt, som därmed ersätter HSA Admin och HAU.

Om du idag arbetar i HSA Admin eller HAU kommer du från och med den 18 november att använda det nya användargränssnittet för att administrera HSA-information. Det är samma gränssnitt som redan används för sökningar och som nås via https://hsa.katalog.inera.se/. Samtidigt med detta byter vi också namn på gränssnittet till HSA Webb.

Vad innebär förändringen?

  • Du som har administratörsbehörighet kommer att kunna skapa, redigera, flytta och ta bort objekt på ett liknande sätt som i nuvarande gränssnitt (HSA Admin och HAU).
  • Användarstöd i olika former kommer att publiceras före lanseringen.

Viktigt att notera

  • Vid lanseringen kommer endast HSA-ansvariga och ställföreträdande HSA-ansvariga att ha administratörsbehörighet i HSA Webb. Om organisationen behöver ha fler HSA-administratörer behöver HSA-ansvarig och ställföreträdande tilldela behörigheter via HSA Webb. Inga administratörsbehörigheter kommer att föras över från HSA Admin/HAU till HSA Webb.
  • En instruktion kommer att tas fram för att guida HSA-ansvariga och ställföreträdande HSA-ansvariga i hur de bör tänka kring behovet av administratörsbehörigheter och vilken administratörsroll som passar bäst. Information om de nya roller kommer också att finnas i Handbok för HSA-administratörer. Mer information kommer i direktutskick till HSA-ansvariga och ställföreträdande HSA-ansvariga i samband med lanseringen.

Övergångsfas för vissa funktioner

Vissa funktioner kommer tillfälligt att finnas kvar i HSA Admin och HAU, såsom rapporter, kontrollkörningar, administration av behörighetsområden samt administration i HSA test- och integrationsmiljö. Dessa funktioner kommer successivt att flyttas till HSA Webb. Målet är att all funktionalitet ska vara överflyttad senast den 31 mars 2025, och att HSA Admin och HAU därefter stängs ner helt. Mer information om detta kommer i början av 2025.

Till toppen av sidan