Aktuellt

Så utvecklas nya kundportalen

Det har nu gått sex månader sedan Ineras nya kundportal lanserades. Det fanns flera tekniska utmaningar vid lanseringen som påverkade användarna. De flesta av de initiala problemen har lösts och flera förbättringar har införts. Genom dialog med kunder och insamlad feedback fortsätter Inera att utveckla portalen för att förbättra användarupplevelsen.

Målet med den nya kundportalen är att göra det enklare för Ineras kunder att hantera sina ärenden, utan att behöva gå igenom långa mejltrådar eller fylla i kontaktuppgifter vid varje tillfälle. Förändringen är en del av ett större utvecklingsarbete som även inkluderar ett nytt ärendehanteringssystem för Ineras handläggare. Det har varit en läroperiod sedan lanseringen, och det har funnits utmaningar som ibland har påverkat hanteringstiderna.

Per Brogevik
Per Brogevik, chef för avdelningen It och arkitektur på Inera.

– Under de första veckorna stötte vi på några tekniska utmaningar, som svårigheter att skapa nya användarkonton och att viss information inte visades som den skulle. De flesta av dessa problem är nu lösta, och vi arbetar kontinuerligt för att göra användarupplevelsen ännu bättre, säger Per Brogevik, chef för avdelningen It och arkitektur på Inera.

– Vi beklagar de problem som vissa kunder har upplevt och förstår frustrationen. Samtidigt är vi övertygade om att de förändringar vi har infört är ett viktigt steg framåt. Den nya plattformen ger oss en stabil grund att bygga vidare på, och vi arbetar aktivt för att förbättra systemet och lösa de problem som uppstått, fortsätter Per Brogevik.

Värdefulla synpunkter som kommer in från olika håll samlas löpande ihop och används i det fortsatta arbetet med att utveckla kundportalen. Flera förbättringar har redan genomförts, exempelvis en ny roll som ger behörighet att se alla supportärenden i den egna organisationen. Det underlättar för användare som behöver arbeta tillsammans med olika supportärenden. Flera nya instruktioner har också tagits fram, bland annat för hantering av fakturauppgifter. Arbete pågår också med en ändring som ska göra det enklare att se vilka roller andra användare inom samma organisation har – något som många har efterfrågat.

– Vi har tagit till oss den feedback vi fått och jobbar nära våra kunder för att identifiera förbättringsområden. Bland annat har vi hållit informationsmöten vid två tillfällen under september för att samla in synpunkter. Ytterligare ett tillfälle är planerat under oktober. Våra handläggare rapporterar också kontinuerligt om vad som kan förbättras, och vi uppmanar våra kunder att fortsätta dela sina förslag via vår hemsida eller direkt i kundportalen, säger Per Brogevik.

Fler nyheter

Prenumerera på Ineras nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om Ineras tjänster, projekt och kommande evenemang. Läs intervjuer med kunder och experter. Aktuellt från Inera skickas en gång i månaden.

Nyheter

Här hittar du övergripande nyheter om Inera.

Till toppen av sidan