Aktuellt

Vinsterna med digitala remisser lyfts i fackpressen

Behovet av snabba smidiga digitala processer kring remisser kommer att bli än viktigare inom en snar framtid, framhåller Christina Kling Hassler, överläkare och medicinskt sakkunnig på Inera, i en intervju i Sjukhusläkaren.

Var tredje region skickar fortfarande företrädesvis pappersremisser inom slutenvården, konstaterar tidningen Sjukhusläkaren i en artikel där Christina Kling Hassler intervjuas som expert. Med mångårig erfarenhet inom området berättar hon om utmaningar och möjligheter som finns med digital hantering genom befintliga tjänster som Elektronisk remiss.

Christina Kling Hassler pekar på att vinsterna med en övergång till digitala remisser skulle kunna bli enorma och att behovet av snabba smidiga processer ökar i takt med att vården blir mer och mer fragmentiserad och specialiserad.

– Vi har redan börjat se fler och fler privata aktörer som tillsammans med både regioner och kommuner behöver kunna samarbeta kring en individ på ett smidigt sätt. Då måste den här typen av samarbetsstrukturer som exempelvis remisshantering fungera. Annars blir kvaliteten och effektiviteten lidande, säger Christina Kling Hassler till Sjukhusläkaren.

Fler nyheter

Prenumerera på Ineras nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om Ineras tjänster, projekt och kommande evenemang. Läs intervjuer med kunder och experter. Aktuellt från Inera skickas en gång i månaden.

Nyheter

Här hittar du övergripande nyheter om Inera.

Till toppen av sidan